alice_se

Kundberättelse: Alice Pittacolo

Italienaren Alice Pittacolo flyttade till Finland för kärlekens skull för 14 år sedan. Hon träffade sin blivande finländske man i Frankrike när hon var på utbyte där. Då studerade hon ekologi och utvecklingsbiologi och ville ha ett naturnära jobb.

Efter att hon blev färdig från skolan jobbade hon ett tag som konsult i ett jobb som motsvarade hennes yrke. Efter några år insåg hon att strikta tidtabeller och deadlines passade inte för henne och att hon upplevde jobbet som stressigt.

När jag studerade så trodde jag att mitt jobb skulle vara att springa fritt i skogen och rädda träd men istället så fick jag sitta mycket inne i kontoret och göra vanligt kontorsarbete.”

Alices passion och intresse för teckning och fotografering ledde henne till sitt nya drömjobb som fotograferare. När hon flyttade till Finland kunde hon inte tala finska och därför kunde hon genom bilder tolka och översätta människor och visa att alla människor är vackra även om de inte själv upplever så. Alice grundade sin egen firma Alpi för 5 år sedan alicepittacolo-2-2och började sin verksamhet på deltid hemifrån med små steg eftersom hon också hade två barn där hemma att ta hand om. När barnen blev lite äldre kunde hon fokusera mera på verksamheten och sätta igång på riktigt. Hon skaffade sig en studio och började jobba heltid med fotografering. Alice ville inte fotografera samma saker som alla andra utan hon fokuserar iställe på barn speciellt nyfödda barn, gravida kvinnor och familjer.

Bilderna är en viktig del av familjens tradition och historia. Utan bilder kan inte barnet veta sitt ursprung och det är också hälsosamt för barnen att se bilder på sina föräldrar och mor- och farföräldrar även som vuxna, för att kunna veta och förstå mer om sig själv och sitt ursprung. »

Kundkontakter

Kunder hittar hon mest via online marknadsföring på Facebook, Google+ och AdWords. Hon har okcså två egna bloggar som hon uppdaterar aktivt. Som hjälp har hon en finskspråkig assistent som hjälper henne med finska texter och sådant även om hon själv också är nästan flytande i finska. Alice marknadsför aktivt online men hon litar ändå mycket på WOM och tror att hon får mest kunder via gamla kunders rekommendationer.

Oftast har mina kunder hört om mig av någon kompis som har rekommenderat mig och mina tjänster och då har jag 99% chans att få jobbet.”

Kontorsarbete

Alice började använda Zervant för 4 år sedan och har varit en nöjd kund ända sedan dess. ”Jag behöver bara klicka en gång! Förr så hade jag en Excel fil för min bokföring och en Word fil där jag hade en fakturamall för faktureringen. Jag gjorde så som alla andra också gjorde. Med hjälp av Zervant så har jag alla saker på samma ställe och allting funkar ihop. » Alice kände också att hon behövde mera hjälp och stöd av sin man när hon inte använde Zervant och frågade alltid hjälp av honom men nu när hon använder Zervant kan hon göra allt smidigt och självständigt.« Jag tycker speciellt om momsrapporten som hjälper mig att göra momsdeklarationen snabbt och enkelt. » Hon tycker ändå att det är viktigt att kunna få hjälp vid behov och att det finns en fungerande support.

Som kund är det viktigt för mig att veta att någon tar hand om mig.”

Alices tips för entreprenörer

  1. Gör en affärsplan
  2. Glöm inte marknadsföringen även om du inte gillar det!
  3. Följ dina tidtabeller och planer
  4. Nätverka!

Ifall du inte använder Zervant så kan du läsa mera om hur du enkelt kan sköta fakturering online.